Ocicat

Ocicat

Ocicat on keskisuuri tai suuri, lihaksikas kuviollinen kissa, jonka vartalo on kiinteä ja jäntevä. Se on yllättävän painava kokoonsa nähden, mutta naaraat ovat yleensä selvästi pienempiä kuin urokset (urokset painavat yleensä 5-8 kg ja naaraat 3,5-5 kg). Tyypillisin ja näyttelyissä ainoa sertioikeudet omaava kuviointi on täplikäs, mutta myös siitoskelpoisia tabbykuvioisia, ja jopa yksivärisiä sekä naamiokissoja on esiintynyt satunnaisesti.

Ocicatteja on yhteensä 12 väriä, ja niistä tummimmat ovat ruskea, suklaa ja kaneli. Näistä väreistä on vaalentaja- eli diluutiogeenin vaikutuksesta syntyneet sininen, lila ja beige. Kaikista edellämainituista on hopeamuunnoksensa: ruskea-, suklaa-, kaneli-, sini-, lila- ja beigehopea.

Ocicatin luonne

Villistä ulkonäöstänsä huolimatta Ocicat on luonteeltaan mitä lempein, rakastettavin, kursailemattomin ja sosiaalisin kissarotu. Niiden kiintymys omiin ihmisiinsä on sataprosenttisen vilpitöntä, ja ne myös osoittavat sen. Jotkut yksilöt ovat melko puheliaita, ja osallistuvat aivan jokaikiseen keskusteluun, mitä perhepiirissä käydään. Ocicat haluaa ehdottomasti tietää, mitä kodissa milloinkin on tekeillä ja se haluaa myös osallistua kaikkiin askareisiin. Ocicat säilyttää pentumaisen puuhakkuutensa myös aikuisiällä. Perheen ainoana kissana se vaatii paljon seuraa ja innostavaa tekemistä. Ocicatit ovat älykkäitä, ne oppivat helposti pieniä temppuja, kuten ovien avaamisen ja lelujen noutamisen.

 

Comments are closed.