Standardi

Ocicatin standardi

Ocicat-kissoja on useita eri värejä. Jokaisessa värissä on tummemmat täplät vaaleammalla pohjalla. Jokaisessa karvassa on hännänpäätä lukuun ottamatta useita väriraitoja. Väriraitojen yhdistyessä keskenään muodostuu peukalonpään muotoinen täplä.

Yleistä

Ulkonäkö: Ocicat on keskikokoinen tai suuri, hyvin täplikäs agouti kissa. Se on lihaksikas ja kiinteävartaloinen, elegantti ja notkea. Sillä on kuitenkin täyteläinen vartalo ja rintakehä. Se on valpas ja elinvoimainen . Tämä voimakas, lihaksikas, kuitenkin elegantti kissa tunnetaan erityisesti ”villin” ulkonäkönsä vuoksi.

Koko: Keskikokoinen tai suuri

 

Pää

Muoto: näkyvästi kiilamainen,  kuono-osa kaartuu hieman poskipäihin, ja nenänvarsi loivasti, mutta näkyvästi kulmakarvoihin

Kuono:  Leveä, selvästi erottuva, aavistuksen neliskulmainen. Profiili melko pitkä.

Leuka/Leukaperät: Vahva leuka ja virheetön purenta

Viiksityynyt: Keskikokoiset viiksityynyt, muttei liian korostuneet.

Korvat

Muoto: Valppaat, kohtalaisen suuret. Lisäpisteitä saa korvien kärjissä olevista tupsuista

Sijainti: Sijoittuneet päälaen ulkosivuille. Korvien pitäisi muodostaa 45° kulma kulmakarvoihin nähden. Korvat eivät saa sijaita liian ylhäällä tai alhaalla.

Silmät

Muoto: Suuret, mantelinmuotoiset ja kevyesti yläviistossa korviin nähden. Silmien väli on suurempi kuin silmän leveys.

Kaikki silmien värit ovat sallittuja paitsi sininen. Silmien väri on riippumaton turkin väristä. Mielellään intensiivinen väri.

Kaula

Siro

Vartalo

Rakenne:  Melko pitkä vartaloinen, kiinteä ja täyteläinen, muttei tukeva. Voimakas luusto ja lihaksisto, kuitenkin atleettinen ulkonäkö. Rintakehässä tulisi olla syvyyttä, kylkiluut kaareutuvat hieman. Selkälinja nousee kevyesti kohti takapäätä ja kyljet ovat suhteellisen suorat.

Jalat

Keskipitkä, voimakkaat, lihaksikkaat ja vahvat sekä suhteessa vartaloon.

Käpälät: Soikeat, kiinteät ja suhteessa vartaloon.

Häntä

Melko pitkä ja keskivahvuinen ja hiukan kapeneva, hännänpää tumma.

Turkki

Rakenne: Lyhyt, sileä ja silkkimäisen kiiltävä, tiheä vartalonmyötäinen Kuitenkin riittävän pitkä, jotta vaadittavat raidat yksittäisessä karvassa näkyvät. Turkki  ei saa vaikuttaa villavalta eikä pitkältä.

Väri: Kaikkien värien tulisi olla selkeitä ja miellyttäviä Turkin vaalein väri on yleensä silmien ympärillä, leuassa ja leuan alla. Tummin väri on hännän kärjessä.  Kontrasti on pisteytetty erikseen.

Ticking: Kaikki karvat, lukuun ottamatta hännän kärjessä olevia karvoja ovat raidallisia. Kuvioissa karvan kärki on tummempi kun taas pohjavärissä karvan kärki on vaaleampi.

Kuviointi: Turkin kuviointi tulisi näkyä selvästi joka suunnata katsottuna. Kuvioinnit kasvoissa, jaloissa ja hännässä saattavat olla tummempia kuin vartalossa. Turkin pohjaväri voi olla tummempi keskiselästä ja vaaleampi kyljistä alaspäin,  leuassa ja leuan alla. Pisteitä vähentää, jos täplitys on heikko ja epäselvä. Kuitenkin tulee muistaa, että vaaleimmilla väreillä kontrasti tulee vähemmän esiin kuin tummemmilla väreillä.

Huomautukset

  • Ocicat on keskikokoinen tai suuri kissa. Tulee kuitenkin huomioida, että naaraat ovat yleensä pienempiä kuin urokset.
  • Täysikasvuisille uroksille hyväksytään kollinposket
  • Ocicat on yllättävän painava kokoonsa nähden.
  • kissan kokonaisrakennetta ja -laatua tulee huomioida enemmän kuin yksinomaan kokoa.
  • Etusijalle asetetaan lihaksikas, voimakas ja notkea kissa, vastakohtanaan lihava ja tukeva kissa.
  • Punaista, cremeä tai kilpikonnaväriä ei sallita. Hyvin ruskehtava kaneli ja beide saattavat muistuttaa punaista ja cremeä, mutta ei eivät koskaan tuota kilpikonnanaaraita.

Virheet

  • Vartalo: Lihava ja tukeva
  • Turkki: Heikko ja epäselvä kuviointi. Pitkänomaiset täplät, jotka muodostavat tiikerikuvioinnin.

Sertifikaatin epäävät virheet

  • Silmät: Siniset silmät
  • Turkki: valkoinen medaljonki tai valkoiset laikut. Valkoista jossain muualla kuin silmien ja sierainten ympärillä, leuassa ja leuan alla – lukuunottamatta hopeakissojen valkoista pohjaväriä.

 

 

Comments are closed.